Verhalenverslaving

Wilmer Smook Storytelling

Goede verhalen vind ik om te smullen. De sensationele smaak vergeet ik nooit meer. Knap vind ik dat, als je die juiste mix weet te vinden. Die verhalen zijn net iets overtuigender. In het restaurant van verhalen kom ik dan ook graag een keertje terug.

Ik smul ook van muziek. Groot liefhebber. Als een verslaafde struin ik regelmatig het internet af om weer iets nieuws te ontdekken. Ik ken een breed scala aan genres die mij aanspreken. Streamingwebsites zijn voor mij als verhalen à la carte. Keuze zat dus, zou je denken. Toch kost het moeite mij te overtuigen. Ik ben te kieskeurig, denk ik. Het liefst heb ik namelijk muziek en een verhaal tegelijk. Die film in mijn hoofd moet gaan spelen. Dat voedt mijn verhalenverslaving.

Tijdspijzen

Een lange tijd geleden kwam ik langs de Decade Mixes van het DJ-duo Flight Facilities. Precies zoals de naam zegt, halen zij vier decennia aan muziek door de blender. Nou luister ik wel vaker dat soort mixtapes en toegegeven, deze gasten draaien een goed plaatje. Maar ze laten je niet enkel aan tijdloze muziek proeven, ze vertellen ook een verhaal. In hun blog bespreken ze het hele proces van hun zoektocht door hitlijsten en koffers met lp’s. Nieuwsberichten en speeches van door de jaren heen spelen door de muziek en nemen je mee in de muzikale ontdekkingstocht. De muziek is daarom niet een simpel viergangenmenu. Het is hun verhaal. Hun eigen ‘journey through time‘.

Af en toe beluister ik hun compilaties weer en de smaak van hun verhaal blijft herkenbaar. Ik weet precies wat ze willen afbeelden. Welk gevoel ze willen overbrengen. Hun voorgerecht, hun hoofdgerecht en het dessert: hun hele verhaal is mij duidelijk. Ik deel hun ervaringen. Ik ben helemaal ingepalmd. Ik denk dat ik ze weer even opzet. Nog een keertje smullen.

About the Author

Wilmer Smook

Facebook Twitter

Wilmer Smook specialiseert zich in het gebruik van digitale instrumenten om iedere boodschap extra kracht bij te kunnen zetten, zowel online als offline. Door zijn kennis over websites, social media en grafisch ontwerp voelt hij zich in de wereld van digitale storytelling volledig senang. Daarnaast heeft hij dankzij zijn masterstudie politicologie en een traineeship bij een politieke communicatiebureau veel gevoel voor maatschappelijke kwesties en corporate communicatie. Een digitaal strateeg met een politieke antenne.